|
Noc muzeów 14/15 maja- Podziemny Kraków |
| Autor |
Wiadomość |
Queen_Mary
|
Wysłany: Czw 13 Maj, 2010 19:44 Noc muzeów 14/15 maja- Podziemny Kraków
|
|
|
Czy byliby jacyś chętni, żeby się wybrać na Noc Muzeów z piątku na sobotę? Muzea są otwarte od 19.00-1.00 (za darmo, co dla studentów na pewno jest istotną informacją , czasem za sybmoliczną złotówkę ) Szczególnie ciekawe wydaje się być zwiedzanie podziemi Rynku i Sukiennic, bo otwarte będą tylko w tę noc.
Wejście od ul. Św. Jana. Ilość miejsc limitowana. Wstęp na podstawie okazjonalnej monety (cena 1 zł) uprawniającej do zwiedzania wszystkich muzeów uczestniczących w przedsięwzięciu. Zwiedzanie w grupach zorganizowanych po 25 osób z przewodnikiem (również w języku angielskim i niemieckim, dostępna trasa dla niepełnosprawnych) wejścia co 7 minut. Organizatorzy planują przyjąć ok. 1300 osób. Wejście ostatniej grupy zwiedzających przewidziane jest na godzinę 1.00 |
_________________ Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował.
- M. Twain |
|
|
|
 |
Karol
Moderator
|
Wysłany: Sob 15 Maj, 2010 19:02
|
|
|
Za późno przeczytałem .. a jak było?? ktoś był? |
_________________ "Night Fight" |
|
|
|
 |
Queen_Mary
|
Wysłany: Sob 15 Maj, 2010 19:13
|
|
|
Ja z kuzynką
Jest czego żałować, udało nam się zaliczyć 3 miejsca - muzeum archeologiczne, mury obronne i podziemia Sukiennic, choć wejściówkę do nich dostałyśmy na 22.51 Co prawda to jeszcze trochę plac budowy, ale był fajny klimat.
Warto się tam wybrac jak już otworzą 4 września. |
_________________ Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował.
- M. Twain |
|
|
|
 |
Karol
Moderator
|
Wysłany: Pon 17 Maj, 2010 21:48
|
|
|
Może jakieś szczegóły?? |
|
|
|
 |
Queen_Mary
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 20:52
|
|
|
Opowiem, jesli jutro dotrę na studenckie |
- M. Twain |
|
|
|
 |
Karol
Moderator
|
Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 10:22
|
|
|
Szkoda, że nie dotarłaś. Spektakl był naprawdę fajny. Szczerze mówiąc chętnie bym spróbował grać w jakimś przedstawieniu. Jakieś dziwne rzeczy ujawniają się we mnie. Szkoda, że nie mamy jakiegoś reżysera. Natomiast po spotkaniu byliśmy w "Trzech papryczkach" dobry sok dają z beczki ... szkoda, że cię nie było bo byś mogła opowiedzieć nam. |
|
|
|
 |
Queen_Mary
|
Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 22:47
|
|
|
Nic straconego, dotrę w przyszłym tygodniu. I dlaczego chęć gry, to dziwna rzecz? Przecieniwnie, to się chwali |
- M. Twain |
|
|
|
 |
Karol
Moderator
|
Wysłany: Pon 24 Maj, 2010 23:27
|
|
|
No tak... ale ja chyba bardziej stanę się pośmiewiskiem ... ciekawe jakby to było jakbym odgrywał Hamleta... Hmmm bardziej podoba mi się rola Wernyhory. Wiele nie robi, a jednak jest w centrum ... Tak w ogóle przynieście kiełbaski. |
|
|
|
 |
Queen_Mary
|
Wysłany: Wto 25 Maj, 2010 20:04
|
|
|
No nie przesadzaj, nie przesadzaj z tą skromnością Podoba mi się pomysł kiełbasek. |
- M. Twain |
|
|
|
 |
|
|